Dvoboj za pokal 911 MINI CUP

Etapa 1: Katja Pivk in Sanja Modrić

V prvi etapi velike dirke za pokal 911 Mini Cup stasepomerili Katja Pivk, petkratna državna prvakinja v kartingu in športna novinarka Sanja Modrić. Njun prvi dvoboj je bil izenačen, zato sta se pomerili še enkrat. Oglej si, katera je v drugo prevozila več krogov in se uvrstila v polfinale.

Etapa 2: Ciril Komotar, Tara Zupančič

Za uvrstitev v finale sta se potegovala TV voditeljica in motoristka Tara Zupančič ter avtomobilski novinar in video bloger Ciril Komotar. En je vozil hitro in drzno, drugega pa je ves čas metalo iz ovinka. Kdo je kdo, si oglej v 2. etapnem dvoboju.

Etapa 3: Jože Robežnik, Oriana Girotto

Tekma v 3. etapi je bila tako napeta, da smo jo morali kar dvakrat podaljšati z dodatnim krogom. V njej sta se pomerila TV novinarka in vodička po Ljubljani Oriana Girotto ter TV voditelj in video ustvarjalec Jože Robežnik. V finale pa je napredoval le eden od njiju. Oglej si, kateri.

Etapa 4: Nik Škrlec, Martin Janežič - Buco

Martin Janežič -Buco se je zagnal proti ciljni črti, a sta se v 4. etapi dirke 911 Mini Cup vseeno bolj obrestovala preudarnost in taktiziranje Nika Škrleca, ki se je z zmago uvrstil v polfinale. Čestitke obema tekmovalcema, ti pa si oglej posnetek napetedirke mojstrov.

Polfinale 1: Ciril Komotar, Katja Pivk

Katjo Pivk in Cirila Komotarja je v prvem polfinalnem dvoboju čakala nova preizkušnja. Slike modelov Porsche 911 sta morala razvrstiti odnajstarejšega do najmlajšega. A odločilna je bila tekma na dirkališču. Pravzaprav njen dodatni krog.

Polfinale 2: Jože Robežnik, Nik Škrlec

Za drugo štartno pozicijo v finalni dirki sta se borila skoraj povsem enakovedna voznika -Jože Robežnik in Nik Škrlec. V napeti dirki sta si bila ves čas za petami, v ciljni ravnini pa je zmago odločil ovinek Robežnik.

Dirka za 3. mesto: Jože Robežnik, Katja Pivk

Za bronast pokal 911 Mini Cup je bilo treba hitro zamenjati pnevmatike dirkalnikov, nato pa kar se da previdno, a tudi zelo hitro odpeljati najprej tri kroge, nato pa še enega dodatnega. Jože Robežnik je za zmago čestital Katji Pivk, ki ji pripada tretja stopnička na odru za zmagovalce.

Finale: Ciril Komotar, Nik Škrlec

Izločila sta vse tekmece, zdaj pa si v finalni dirki za pokal 911 Mini Cup zreta iz oči v oči. Le eden od njiju lahko prvi pripelje do cilja. Bo to avtomobilistični novinar in vloger Ciril Komotar ali igralec in TV voditelj Nik Škrlec? Glasuj in se poteguj za super nagrade.

Tekmovalci

Ciril
Komotar

ciril komotar

Avtomobilistični novinar in vloger, eden najbolj vplivnih Youtuberjev pri nas.

Jože
Robežnik

jože robežnik

Televizijski voditelj (Vikend paket), mojster video vsebin, športnik rekreativec in vsestranska radovedna duša.

Katja
Pivk

katja pivk

Petkratna državna prvakinja v kartingu, dobitnica zlate čelade AMZS in posebnega priznanja za najboljšo motošportnico ter najhitrejša študentka umetnosti.

Martin
Janežič Buco

martin janežič

Profesor tolkal in dobrega žura. Prekaljeni glasbenik, bobnar skupine Hamo & Tribute 2 Love.

Nik
Škrlec

Nik Škrlec, igralec, TV voditelj, YouTuber, državni prvak v pomnjenju

Igralec, Youtuber, TV voditelj. V prostem času tudi državni prvak v pomnjenju, rekorder v recitiranju decimalk števila π in (še neuradni) rekorder v sestavljanju rubikovih kock pod vodo z enim vdihom.

Oriana
Girotto

oriana girotto

Televizijska voditeljica, učiteljica italijanščine in vodička po Ljubljani, ki zna uživati la dolce vita.

Sanja
Modrić

sanja modrić

Športna novinarka in voditeljica ProPlus (24ur POP TV, Kanal A), diplomirana anglistka in novinarka.

Tara
Zupančič

tara zupančič

Televizijska voditeljica, manekenka, oblikovalka, nekdanja udeleženka lepotnih tekmovanj in strastna motoriska.