Zgodbe

911

Porsche Experience dan

Vožnja z novim Porschejem je želja marsikaterega avtomobilskega navdušenca, sedeti za njegovim volanom, pa se zdijo skoraj sanje. Za nagrajence iz naših dveh nagradnih iger »911 Mini Cup« in »Pospešek s Taycanom« smo v avgustu organizirali Porsche Experience dan na letališču Lesce.

4 MIN BRANJA
911

Porsche 911 GT3: Cestni dirkalnik, ki ostaja zvest svojemu poreklu

Skupaj z velikim navdušencem nad Porscheji Karlom Bradico in najpopularnejšim avtomobilskim vlogerjem Cirilom Komotarjem smo sedli v novi 911 GT3 ter preživeli enega najbolj vročih dni letošnjega poletja. Nastal je video, ki ga ne smete zamuditi.

2 MIN BRANJA
911

Novi Porsche 911 GT3 s paketom Touring

Novi Porsche 911 GT3 s paketom Touring je vrhunski športnik, ki svojega talenta ne razkazuje navzven, temveč stavi na zadržan videz. Tudi sedmo generacijo tega GT-modela z močjo 510 konjskih moči je zdaj mogoče naročiti s paketom, ki je bil nadvse priljubljen že pri predhodniku. Puristični, 1.418 kilogramov "lahki" 911 GT3 je serijsko opremljen z ročnim 6-stopenjskim športnim GT-menjalnikom, brez doplačila pa je mogoče izbrati tudi samodejni 7-stopenjski menjalnik z dvema sklopkama PDK.

4 MIN BRANJA
vse generacije

Brezčasna zgodba

»Iskal sem avtomobil, o katerem sem sanjal, a ga nisem uspel najti. Zato sem se odločil, da ga naredim kar sam.« To so znamenite besede Ferdinanda Antona Ernsta Porscheja, bolj znanega kot Ferry Porsche, ki je leta 1948 v Avstrijskem Gmündu izdelal prvi avtomobil z oznako Porsche - model 356 »Nr. 1« Roadster. S tem se je pričela najbolj brezčasna zgodba v svetu avtomobilizma, ki jo je 15 let kasneje nadaljeval Ferryjev sin Ferdinand Alexander Porsche. Leta 1963 je nastal prvi Porsche 911, danes pa je na cesti že 8. generacija tega slovitega modela. Sprehodimo se po njegovi 58-letni zgodovini.

16 MIN BRANJA
911 gt3

Z dirkališča na cesto

Porsche 911 GT3. Ikona, ki vsakemu pravemu avtomobilskemu navdušencu že ob sami misli nanjo poviša srčni utrip. Zgodba neposrednega prenašanja naših izkušenj iz dirkališč na cesto traja že 22 let, a je še zmeraj enako razburljiva, kot takrat, ko je na cesto zapeljal prvi homologacijski model, razvit po pravilih FIA GT3 prvenstva. V tem času smo pri Porschejevem športnem oddelku razvili že sedem generacij cestnih dirkalnikov in prav vsaka od teh generacij je zvišala mejo mogočega. Legenda se ne rodiš, legenda postaneš. Stavek, ki za Porsche 911 GT3 velja bolj kot za katerikoli avtomobil na svetu. Pa si skozi generacije oglejmo, zakaj je temu tako.

12 MIN BRANJA